14:30

Kärra IBK F09/10

Referat: Dingle AIK F09/11 Blå - Kärra IBK F09/10

Det är söndag och dags för helgens andra match. Denna gången mot Kärra hemma i Munkedal.
Senaste två mötena har resulterat i en storvinst för Daik i höstas och en snöplig uddamålsförlust i Bollhallen tidigare i våras, där vi tappade ledning till förlust sent i matchen. Kärra har gått bra i serien och vi är sugna p åatt ge dem en match idag.

Vi hade flera spelare som dubblat med Damjuniorerna före vår match. Kånat in några En snabb och tuff match som satte spår i ben och huvud på de som dubblade. Vi hade svårt att komma upp i tempo i förste perioden mot Kärra och även om vi rullar bra boll, så är det lite avslaget utan prat på planen. Vi håller dock Kärra undan bra och Emilia storspelar stundtals i målet när Kärra får komma till skott. Första perioden slutar mållös och vi går till paus.

Snacket i paus; få upp tempot, mer skärpa i passningaroch använd den lilla extra tiden vi får i denna matchen till bra beslut. Vi gör inte en dålig förstaperiod, men vi kan bli bättre.

Andra perioden startar och vi får upp tempot avsevärt. Ett bra rull stundtals och flkera vassa lägen. I fjärde minuten är det Kira som håller sig framme efter pass av Vilja. Ledning och detkönns som att vi kommit in bra i perioden. Tyvärr kommer vi lite fel i försvarsspelet och det är troligen en kommunikationsmiss som göratt en Kärraspelare får öppet skottfält utan uppvaktning. 1-1 på tavlan och tyvärr fortsätter det med både 1-2 och 1-3 före periodpaus. Känslan är att vi kom in i perioden, men drabbades av trötthet. Det var en del skumma situationer som ledde till målen och vi sätter oss i en del svåra situationer. Blir stundtals långa i laget, men överlag ett bra spel dock utan den där sista skärpan.

Samma snack i andra pausen, men med skillnaden att vi faktiskt fick igång spelet bra. Få tillbaka den känslan och framför allt orka spela hela matchen - täta yten och positivt peppande på bänken.

Tredje igång och det är ett pånyttfött Dingle som kommer ut. Tredje perioden är en riktigt bra period och vi kommer att både reducera, kvittera och ta en tvåmålsledning innan Kärra får reducera och de sista minutrarna blir en spännande kamp. Reduceringsmålet kommer i andra minuten redan och det är Stina J som kommer förbi sina backar och får bra skottfält. Passen från Stina Ö från kant/hörn in mot slott. Kvitteringsmålet är Wilma som får dra ett skott från sin vänsterkant efter att ha gått upp från backposition. Passningen från Alice J's centerposition.
Sedan tar vi ledning 4-3 när Vilja får klubban på en studsande boll och får in bollen bakom en förvånad Kärramålis. Domarna noterar ingen assist, men jag har noterat bass från Wilma i backposition till Vilja i slottet.
Vi kommer som sagt att ta en tvåmplsledning ganska exakt efter halva matchen. Det är Stina A som är välplacerad framför mål som får ett pass från Stina Ö bakom målet. Bra instick som alltid är svåra för målvakterna att vara med på.

En liten stund senare tar vi time-out. Vi vill bevaka ledningen och ökar backantalet till 5st för att orka där bak. Matchen fortsätter och Kärra har en bra press stundtals. Ett reduceringsmål kommer också - en strumprullare utifrån som söker sig in vid stolproten. Med en minut kvar tar Kärra time-out och vi räknar med att de ska försöka sig på spel 6 mot 5 och förbetreder därför hur vi ska hantera det om det händer. Det händer dock inte och Kärra spelar intensivt sista minuten och det blir onödigt spännande och vi kämpar med näbbaroch klor för att hålla bollen borta. Slutsignal och en skön vinst av en jämn och spännande match.

Vi tar med oss ett bra målvaktsspel, att vi tar ikapp underläge och rycker och dessutom orkar bra presspel hela matchen igenom. Egentligen bara första perioden som är lite avslagen, men å andra sidan slutar den 0-0.

Omnämnande idag går till Emilia som håller oss kvari matchen när vi går ner oss under två perioder av matchen.
Räddningar med hjälm, tår och flera bra räddningar på skott utifrån. Dessutom aggresiv att ta bollarna runt eget mål när bollen ligger lös. Fick en del stryk med slag och påspringningar, men höll ihop bra hela matchen! Fyra mål insläppta, men två av dem är efter rena bjudningar till Kärra efter försvarsmissar, som ställer henne i riktigt svåra lägen, så inte mycket att göra åt dessa.